Centrale bibliografische databank


Open Vlacc is een centrale bibliografische databank met beschrijvingen van materialen die typisch zijn voor openbare bibliotheekcollecties.

Op deze website houden we je op de hoogte van alle nieuws over het reilen en zeilen van Open Vlacc. Schrijf je in op onze Open Vlacc nieuwsbrief, dan krijg je het belangrijkste nieuws een vijftal keer per jaar in je mailbox.

Je vindt hier alle regelgeving en invoerafspraken die in overleg met de Open Vlacc Werkgroepen gemaakt zijn. Je kan de documenten met regelgeving en invoerafspraken ook full-text doorzoeken.

Via deze site kan je de raadpleegmodules voor ZIZO volwassenen, ZIZO jeugd en kleuter ZIZO gebruiken. Ook de digitale SISO-map en de invoegbladen kan je hier downloaden.


Laatste nieuws

Op Connect&Co 2023 lanceerden we een oproep voor de nieuwe productgroep van Open Vlacc. Op 12 oktober '23 kwamen de nieuwe leden voor het eerst samen. Benieuwd wie dat zijn en waar de groep zich het hoofd over brak?

Op de werkgroep Formele catalografie werden enkele regels onder de loep genomen en bijgevolg aangepast of herbevestigd. En dit met een bijna verdubbeling van aantal werkgroepleden: van 6 enthousiaste werkgroepleden naar 11.

Bekijk al onze nieuwsberichten